Eftersom vi arbetar integrerat med all svenska och NO/SO så blir det ganska många arbetspass på en vecka. Här kommer några smakprov.
Vi startade med att repetera vad vi ska kunna när veckan är slut. Redan i våras tränade vi på detta och denna gång skulle vi fördjupa kunskaperna lite och barnen skulle få visa vad de lärt sig i bild, i skrift och även muntligt.
I måndags plockade vi in cyklar i klassrummen.
Vi pratade om vad olika delar heter, var de sitter och vilken funktion de har.
Så mycket kunskaper!
Det märktes tydligt, särskilt när vi pratade om funktion, att våra barn har blivit äldre och klokare. Fler noggranna förklaringar.
Sedan var det dags att arbeta i trafikhäftet på egen hand.
Efter lunch var det dags för en kort trafikrisk-promenad runt skolan. Detta gjorde vi också i våras och nu var rollerna omvända. Istället för att vi lärare berättade fick barnen visa på riskerna på olika ställen runt skolgården och berätta hur man skulle uppträda för att inte utsätta sig för fara.
Veckans höjdpunkt var cykelturen, så klart! Vi samlades i klassrummet och pratade om vilka regler som gällde för att utflykten skulle vara trafiksäker.
I strålande sol gav vi oss sedan av i en låååååång rad.
Dags för fotografering och en liten lekplatspaus.
Två gånger på turen fick varje barn visa hur man gör när man ska gå över en trafikerad väg med cykeln.
- Stanna
- Titta vänster - höger - vänster.
- Om det är fritt, led cykeln över gatan.
Idag har vi pratat om den viktiga, viktiga.
Hjälmen!
Vad är det egentligen hjälmen skyddar?
Sidan i häftet pryddes av hjälmbärande barn.
Alla Solar var 100% övertygade om att det är smart att ha hjälm. Det finns så mycket att vinna på det och ännu mer att förlora om olyckan skulle vara framme.
En tanke: Om alla sju- och åttaåringar är så övertygade om cykelhjälmens förträfflighet, vad är det då som händer på vägen? För handen på hjärtat vuxna. Hur många av er använder alltid cykelhjälm när ni cyklar?