fredag 13 september 2013

Moffel-feber!

Trots en vabande fröken idag har vi haft en toppendag i skolan. Igår målades alla mofflor. Ingen blev den andra lik. De har nu alla fått sin egen färg och sin egen personlighet.

 
Idag var det dags att visa våra förmågor i att formulera oss i skrift. Vi har under några veckor tränat på att beskriva olika saker, både inre och yttre egenskaper. Förberedelsen för dagens skrivuppgift var att låta barnen beskriva en av fröknarna. 

Hon är lång. Hon har svart hår. På vänster arm bär hon en svart klocka. Hon har jeans. Hennes tröja är blågrå. Skorna hon har på sig är rosa med vita ränder. Runt höger arm har hon ett glittrande armband. Hon är snäll (tack för det!). Hon har örhängen. Runt halsen har hon ett halsband med ett lejon i. Hon bor i Klågerup. Gissa vem!?

För att vara riktigt effektiva, tränar vi formen samtidigt som innehållet. Punkt, stor bokstav och mellanrum mellan orden är ett kunskapskrav i år 3. 

Barnen var entusiastiska och tog sig an denna skrivuppgift med glöd i pennan. Med sin egen moffla framför sig på bordet satte de igång. Det var knäpptyst i klassrummet... Mofflorna fotograferades och nästa vecka ska fotona skrivas ut och klistras ovanför texten. Här kommer några smakprov.
  Fler mofflor!


Är de inte underbara?

1 kommentar:

  1. Vab:ande fröken blir så STOLT över det fina arbete ni strålande Solar lagt ned idag. Ha en finfin helg. Vi ses på måndag! Kram från Anna

    SvaraRadera