måndag 25 februari 2013

Barn har rätt!

Tillbaka i skolan igen och efter lite småprat hade vi, som vi brukar, uppstart av veckans tema. Vi jobbar med BARN. Vi startade dagen med att högläsa tre berättelser. En handlade om ett barn som hade skilda föräldrar och som alltid längtade efter den föräldern som han inte var hos. Nästa bok handlade om en flicka som blev mobbad av en annan flicka i klassen. Den tredje boken handlade om att några barn i en klass ville ha ett disco och tog upp det på klassrådet.

Vi pratade om att barn behöver träffa båda sina föräldrar för att de ska må bra, att ingen får lov att reta och slå någon annan och att det är viktigt att vuxna lyssnar på vad barn har att säga. Sedan fick barnen prata i grupper om vad vi behöver för att må bra. Vilka kloka barn! Det blev en fin lista på tavlan.

Vi lärde oss att det finns många viktiga regler om hur barn i världen har rätt att ha det. Samlingsnamnet för dessa regler är Barnkonventionen. Tavlan fylldes med olika viktiga paragrafer som vi läste och pratade om.

Var och en fick välja en paragraf som han/hon tyckte var viktig. 


 Denna klistrades in i Min bok och till den målade vi en fin bild som visade vad paragrafen handlade om.

 Många valde paragrafen om att vi har rätt att vara med både mamma och pappa.

I detta arbete vill vi presentera Barnkonventionen för våra barn på Solen. Det är viktigt att barn vet att det finns särskilda rättigheter för barn. Vi strävar mot att barnen ska kunna presentera några paragrafer ur Barnkonventionen och visar det genom att ge exempel på vad de paragraferna kan innebära i skolan eller hemma.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar