torsdag 14 mars 2013

Soleninfo 130314

Hej på er!

I dagarna kan det hända att era barn har några matteblad med sig hem i väskan. Vissa barn kan göra dem helt på egen hand och vissa barn behöver lite stöd av vuxen. Vi ber er ha lite koll. Uppgifter som __ + 3 = 7 eller 4 + __ = 7, ställer till det för en del. Vi jobbar därför mycket med likhetstecknet och dess betydelse. Det ska vara lika mycket på båda sidor om tecknet. Alltså inte
"4 plus 3 BLIR 7" utan istället "4 plus 3 är lika mycket som 7". Om vi har 7 på ena sidan om likhetstecknet så måste vi även ha 7 på andra sidan. Fyll på i luckorna så att det finns lika mycket på båda sidor.

På tisdag nästa vecka är det Stanstorpsdag. Vi kommer att vara på skolan men befinna oss i sagans värld hela dagen. Prinsar och Prinsessor är nämligen kommande två veckors tema.

På Stanstorpsskolan har vi faddringsträffar ca tre ggr per termin. Vi på Solen träffar barnen från Äpplegården och gör någon aktivitet tillsammans med dem. På torsdag nästa vecka blir det utelek.

Gympa-Johan (och även vi) vill slå ett slag för att barnen lär sig knyta skorna. En hel del tid på idrotten och för Johan går åt till att knyta skor. Vi vore tacksamma om ni vill träna på detta hemma.

Fortsätt följ oss på bloggen!

Vi önsker er alla en riktigt trevlig helg och så småningom en Glad Påsk!

Katharina och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar