torsdag 29 augusti 2013

Soleninfo 130829
Hej på er!
Här kommer en del information till er samt några viktiga datum att anteckna i kalendern.

Idag har alla barn fått information med sig hem i väskan angående vaccination. Läs igenom detta, skriv på och återlämna till skolan senast fredagen den 6/9.

Nästa vecka är det dags för fotografering, både klassfoto och enskilda. Tisdagen den 3/9 fotograferas 2a och onsdagen den 4/9 fotograferas 2b. Troligtvis blir det sista gången skolans personal ansvarar för den enskilda fotograferingen. Nästa år kommer detta förmodligen att ligga på kvällstid, vara frivilligt och ansvaras av er föräldrar.

Premiär för simundervisning nästa vecka! Varje torsdag förmiddag kommer Solens barn att få simundervisning nere på Bråhögsbadet. Grupp 1 har första passet och grupp 2 andra passet. Vi startar torsdagen den 5/9. Alla barn behöver ha med sig badkläder samt duschhandduk varje torsdag. Glöm inte frukt, simningen tar på krafterna!

Fredagen den 6/9 kommer vi att besöka biblioteket här i Staffanstorp, för att titta på teatern Prima Vera.

Tisdagen den 17/9 kl 18.30 är ni alla varmt välkomna till Solens föräldramöte. Vi ser fram emot att få träffa er alla igen och hoppas på samma fina uppslutning som vanligt. Enligt Ylva Gårdemark är det klassföräldrarna som ska stå för fikafix denna gång. Hon vill därför att vi här genom bloggen påminner om vem som är klassföräldrar på Solen. Från 2a är det Zeke, Kajsa B och Mathilda C. Från 2 b är det Christoffer, Emil och Svante.

Nytt för detta läsåret är slöjd. 2a har startat med träslöjd och 2b med textilslöjd. Efter halva terminen byter vi. Alla barn ska ha inneskor på sig när de slöjdar! Ta med till skolan om ditt barn inte har några här. Det är fortfarande uteidrott som gäller. Ett planeringsschema för höstens idrottslektioner sitter uppsatt på dörren in till textilslöjdssalen, inne på Solen. Uteskor utomhus och inneskor inomhus.

Fr o m denna vecka kommer vi att införa "Veckans bloggare" på Solen. Varje fredag kommer två Solenbarn att få göra ett inlägg på bloggen om veckan som gått. Vi börjar i liten skala med tanken att utöka detta så småningom.

Vi önskar er en riktigt skön helg!

Katharina och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar