måndag 19 augusti 2013

Välkomna tillbaka!

Efter en lång härlig, solig sommar är det dags att komma tillbaka till skolan till ett nytt spännande år fyllt av utmaningar, lek, nya kunskaper och gemenskap.

Vi hoppas att alla Solens familjer haft det fint på sommarlovet och att alla återvänder laddade med energi. Här på Solen är vi verkligen laddade för att ses igen. Linda har vi skickat hem på föräldraledighet (nåja, ledig och ledig...) och vi säger varmt välkommen till Sandra Westin som är vår nya Solenpedagog. Vi andra är kvar även om vi kommer att se lite mindre av Johan H denna termin. Eftersom Johan S är föräldraledig har vi nu Jonas Fastrup i idrott. Jonas har arbetat i många år på Stanstorpsskolan. Barnen har sett fram emot att få ett nytt ämne, nämligen slöjd. I textilslöjd undervisar Lotta Hellberg och i trä-och metallslöjd Sten-Ingvar Holmstedt. Se särskilda inlägg för information från slöjd- respektive idrottslärarna. En annan sak som är ny är att vi under hela tvåan kommer att gå och simma varje torsdag. Detta startar någon vecka in på terminen och vi återkommer med mer information då.

Imorgon - tisdag - är det uppropsdags. Skolan startar som vanligt 8:20 och slutar 9:40 då fritids tar vid. Vi samlas på morgonen utanför Solen och går till flaggstången där vi tillsammans med hela skolan startar läsåret med att sjunga Stanstorpssången och blir välkomnade av vår nya rektor Kia Olén. Sedan går vi till klassrummen och sommarpratar och gör en liten uppgift. Ni föräldrar är välkomna som vanligt!

Vi vill gärna passa på att påminna om att dörrarna på Solen alltid står öppna för er föräldrar. Öppet Hus-veckan finns till för att slå ett extra slag för detta men det går precis lika bra att titta in vilken dag som helst. Skolan bjuder på lunch om man är med en dag i skolan.

Redan nu kan vi nämna att vi på tisdag 27/8 kommer att ge oss ut på en kort cykeltur som en del i vårt trafiktema. På detta sätt vidgar vi vyerna lite och får lite större överblick över vårt närområde. Alla barn behöver denna dag med sig cykel och hjälm.

Nu är vi tvåor och frukten kommer oftast att ätas på rasten d v s utomhus. För att man ska kunna kombinera detta med lek är det lämpligast med en hel frukt t ex banan, päron, äpple etc.

Under dagen kommer ni också att få ett informationsmail från Solens fritids. Håll utkik efter det.

Alltså, kul att vara igång igen. Nu kör vi!
Personalen på Solen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar