onsdag 21 augusti 2013

Ut i trafiken igen

Så var vi igång igen på Solen. Varför gå som katten kring het gröt och smygstarta igång läsåret. Nej! Vi kastade oss idag ut i trafiken. Vi återkopplar till trafiktemat vi hade före sommaren och utvecklar det lite.

Med hjälp av Kråke och hans familj började vi fundera på hur man uppträder säkert i trafiken bland annat genom att gå och cykla på rätt sida av vägen, att använda reflex och hjälm och att inte leka på parkeringsplatser.

I vårt lilla trafikhäfte fick vi värma upp pennan efter sommaruppehållet genom att återberätta något ur Kråkeboken. Först repeterade vi enkla skrivregler och sedan satte vi igång.




 Trots sommarlovet kom solarna igång fint och skrev några meningar om Kråke och hans äventyr.

Vi fick många frågor om stavning på vanliga ord. Orden skrev vi som vanligt upp på tavlan så att alla kunde ha nytta av dem. Vi började också göra en ordlista för temat.

På läsårets första Solen-sjung sjöng vi så klart trafiksånger. Taket lyfte nästan när vi rockade loss till Doris och Knäckebrödernas "Vänster-höger-vänster". Dagen avslutades med "Min fina cykel" i kanon. Inte ett öga torrt (alltså lärarnas).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar