onsdag 11 december 2013

Helt äkta bebis och matteläxa

 
Vi hade en underbar start på dagen idag.
 
En frisk promenad till St Staffan. Ingen match, eller hur!? (Fast några kanske behöver träna upp promenad-orken på jullovet...)
 
Väl framme fick vi se ett fantastiskt litet julspel, nämligen, Åsnan och Loppan. 
 
En supersöt liten berättelse om den första julnatten. Här talar en ängel till herdarna och berättar om det stora undret som skett.
 

Visa män letar efter stjärnan.
 
Jesusbarnet föddes precis som det brukar och bäst av allt: Det var en helt äkta bebis som spelade Jesus. Vilket engagemang! Ingen docka här inte. Ett stort tack till personalen på St Staffan för den fina föreställningen. Den passade oss helt perfekt!


Idag har terminens sista matteläxa delats ut. Vi hade ett härligt mattepass med massor av räknande och matteprat. Talet vi övade med var 14. Uppgiften: Kom på så många olika uttryck för 14 som möjligt. Vi pratade länge och noga om att utmana sig själv. Välj så svåra uttryck du kan. Men du MÅSTE FÖRSTÅ dem.

I grupper hittade vi på uttryck för fjorton.

Oj, vad det räknades.

Ivern var stor och uttryck efter uttryck producerades.

Ett uttryck som jag tycker är för lätt kanske du tycker är ganska svårt.

...12, 13, 14!

Återsamling. Alla grupper fick välja ut ett av sina uttryck och redovisa det på tavlan. Vi tolkade alla uttryck och kommenterade olika saker. Påtaglig arbetsglädje!

Avslutningsvis fick varje grupp välja ett av uttrycken och skriva en räknesaga till. Det var viktigt att berättelsen passade till uttrycket. Alltså passar ovanstående räknesaga till uttrycket 1+1+1+1+10
 

Läxan till fredag handlar om talet 17. Arbetsgången är samma som ovan. Instruktioner finns på läxpappret. Det är viktigt att man inte skriver vilket uttryck som hör till räknesagan och att man inte skriver svar. Bara räknesagan alltså.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar