söndag 1 december 2013

Soleninfo 131201

Hej!
Lössen florerar fortfarande på Solen!!! Vi måste be er luskamma era barn - allihopa och om och om igen. Det blir svårt att få bukt med detta annars. Alla som har långt hår bör dessutom ha håret uppsatt en tid, åtminstone tills denna löss-yra är över. Det är SÅ viktigt att vi alla hjälps åt!
På tisdag 3/12 samlar vi in barnens Mysiga Mofflan-läxa och behåller den till efter jul. Terminens sista läsläxa blir till måndag 9/12 (delas ut 3/12). Alla barn kommer att få samma text, julberättelsen  från Barnens bibel, vilket innebär att den kan vara enkel för någon och lite svår för någon. Stötta era barn om det skulle behövas genom att hjälpas åt med läsningen och prata om innehållet. Ett av kunskapskraven i vårt religionstema är att kunna återberätta några berättelser ur Bibeln. Denna berättelse har vi valt ut som en av dem. Som vanligt får barnen även en liten uppgift till texten.
På onsdag 4/12 ska vi på Solen besöka Brågarps kyrka. Vi kommer att få träffa prästen Johanna Boksjö som ska visa oss runt. Vi kommer att sjunga i kyrkan samt ställa frågor som vi förberett. Detta är en del i vårt religionstema.
På torsdag 5/12 blir det klädsim på badet. Alla ska ha med sig kläder att simma i. Det ska vara kläder som sitter åt mot kroppen, långärmat och med långa ben t ex underställ, långkalsonger, tights och långärmad bomullströja. Inte jeans eller "fladdriga" kläder.
Vi, Anna och Katharina, är på utbildning tisdag 10/12. Barnen kommer att ha julpysseldag hela den dagen.
Onsdag 11/12 ska vi promenera till St Staffan för att se en teaterpjäs "Åsnan och loppan". Även detta är en del i vårt religionstema.
Avslutningsvis vill vi påminna om att det inte alltid är möjligt för personalen på Solen att svara i avdelningens telefon under skoltid och vi har ingen möjlighet att lyssna av meddelande på telefonen. Prova igen lite senare eller om det är något viktigt/akut, ring Gunvi på telefon 046-251450.
Ha en fortsatt mysig första advent!
Anna och Katharina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar