onsdag 11 december 2013

Info från rektor 131211


 
Julbrev till elever och föräldrar på Stanstorpsskolan
Ytterligare en termin är snart till ända och ett välkommet jullov ligger framför oss. Lovet är en chans för eleverna att vila upp sig ordentligt. Att kunna sova ut på morgonen, äta god julmat, gå på bio och bara umgås med släkt och vänner är viktigt men det viktigaste av allt är att bara ta det lugnt, så passa på. 
På Stanstorpsskolan har elever och personal arbetat hårt under terminen och det är med stor glädje som vi ser att elever och personal engagerar sig i skolans verksamhet. Det gäller allt från det dagliga arbetet i klasserna, aktiviteter utanför skolan och olika traditioner. Det finns också ett stort engagemang från Er föräldrar som utvecklar såväl era barn som skolan som helhet. Tillsammans är vi Stanstorpsskolan- En skola under ständig utveckling! 
Under hösten utsågs Staffanstorps kommun till fjärde bästa skolkommun i Sverige i den årliga undersökning som genomförs av Lärarförbundet. Detta är något vi alla ska vara stolta över och bygga vidare på framöver. 
Personalen har under terminen fortbildat sig i en stor nationell matematiksatsning som kommer att pågå även under vårterminen. Det märks redan att det pratas mer matematik bland såväl vuxna som barn på skolan och detta kommer att utveckla barnens kunskaper och glädje för ämnet.
Tänk  på att fritidshemmen är öppna med vikarier den 7 januari (studiedag).
Eleverna är välkomna tillbaka den 8 januari igen. Skoldagen börjar enligt ordinarie schema.
Martin Jeppson klasslärare i 5 A, slutar sin tjänst den 17januari, han utvecklar ett digitalt läromedel och kommer att satsa heltid på detta framöver. Rekrytering av ny lärare är klar och här har elever från klassen varit med och intervjuat sökanden. Vi var helt överens om kandidat och det är Stefan Meinl som börjar den 7/1.
Jonas Fastrup kommer att ha viss tid i klassen då Johan Strandqvist kommer tillbaka efter sin föräldraledighet och tar över idrottslektionerna för Kyrkheddingeskolan och för årskurs 3.
Lotta Hansson som vikarierat på Äpplegården efter Kim, har inte möjlighet att fortsätta efter jul och här kommer Rasmus Tegel att börja den 8/1istället. 
Boka in den 3/3 18.30. Då har vi bokat en föreläsning kring nätmobbning tillsammans med Anneroskolan.
Det är Niclas Ottosson från Nexpo som kommer. Han kommer även till eleverna i årskurserna fyra och fem. Det kommer att komma en separat inbjudan med anmälningstalong med.  
Till sist vill vi önska er elever och föräldrar

 God Jul och Gott Nytt År

 Christina Olén            Dan Hansson

        Rektor                         Biträdande rektor
Stanstorpsskolan


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar