torsdag 5 december 2013

Soleninfo 131205

Hej på er!
Denna vecka utgår matteläxan. Eftersom vi var på besök i kyrkan igår, har vi inte hunnit förbereda den uppgiften tillräckligt tillsammans med barnen. Däremot får de terminens sista matteläxa nästa onsdag 11/12, och den är till fredag 13/12.
Just nu är vi i full gång med barnens mållektioner då de tränar mot sitt specifika mål. Barnen skriver i år sin egen mellanrapport (med stöd av oss) och den kommer att mailas hem till er under vecka 51. När ni fått detta mail vill vi att ni bekräftar, genom att skicka ett svar till era barn (på vår mailadress). Feedback från er fyller en viktig funktion i deras IUP-arbete. Dessutom är det roligt att få mail från mamma och pappa i skolan.
Fr o m måndag 9/12 ska utekläder vara på under alla raster, även på fritidstid. Utekläder är jacka, termobyxor/overall, mössa, vantar och stövlar/kängor. Prata gärna med era barn om att ta eget ansvar för att alla kläder kommer på. De är så stora nu, så det är viktigt att både vi i skolan och ni där hemma tränar dem i att ta ansvar för t ex att vara rätt klädd. Vi påminner, men det bästa är om barnen själv är medvetna.
Onsdag 11/12 ska vi promenera till St Staffan och se en teater och onsdagen den 18/12 är det pysseldag på skolan, därför blir det ingen idrott dessa dagar.
Varje dag lyssnar vi på Sveriges radios julkalender tillsammans med barnen. Vi har dock inte utrymme tidsmässigt, att ta igen helgens avsnitt. Däremot kan de/ni ju lyssna på dessa hemma.
Till sist vill vi påminna om att läsläxan barnen har hemma nu, är till måndag 9/12. Det är som vanligt viktigt att alla har gjort den till dess, eftersom vi kommer att jobba med innehållet på måndag.
Glöm inte att ni är varmt välkomna på julavslutningen i skolan torsdag 19/12. Vi startar som vanligt i klassrummet 8.20. Vid kl 10 är det avslutning för hela skolan i idrottshallen. Där har vi dock inte möjlighet att ta emot några föräldrar. Skoldagen avslutas med gröt i klassrummet och allt bör vara klart vid 11-tiden.
Mvh
Anna och Katharina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar