onsdag 7 november 2012

I Edens lustgård

I ormtemat plockar vi också in en förmåga från religionsämnet, nämligen förmågan att analysera kristendomen samt olika tolkningar och bruk inom denna. Det gör vi i ettan genom att eleverna lär sig att återge delar av några berättelser ur Bibeln. Berättelsen om Adam, Eva och den listiga ormen passade utmärkt här.


Vi pratade om vad Bibeln är för en bok och många av barnen kunde berätta om detta. Flera hade sett en bibel hemma hos någon och många hade varit i kyrkan. Sedan lyssnade vi till högläsning av berättelsen. Intresset var stort och barnen hade många frågor och reflektioner kring innehållet.


Dagens uppgift var att dramatisera innehållet i berättelsen om Adam och Eva. Först visade vi vuxna hur det skulle kunna gå till. Sedan fick barnen veta vilka grupper de skulle arbeta i och vilka roller var och en skulle ha.


Roll-listan såg ut som följer: Adam, Eva, Gud och ormen.


Vi tränade en liten stund. Sedan var det dags att titta på resultaten.


Vi kom överens om hur man är en bra publik.


Vi pratade också om vad man ska tänka på när man spelar teater. Barnen kom med många förslag. Man ska bruka allvar, inte tramsa. Man måste prata högt och inte ha ryggen mot publiken.


"Smaka nu på det goda äpplet!"


Efteråt fick barnen ge varandra lite respons på framträdandet. 


Vilka saker var bra? Vad ska gruppen tänka på till nästa gång? Många ville vara med och ge respons. Mycket beröm blev det men även en del att tänka på till nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar