fredag 25 januari 2013

1b får kompositörsbesök

Idag var det dags för 1b att få besök av Caroline. Barnen var sugna och väldigt intresserade av vad dagen skulle bjuda på.

Högläsning av "Igor - fågeln som inte kunde sjunga".

 
Vi hade också fint besök från Stockholm av Boels syster Karin och hennes barnbarn Viola.

Slutet på Igors äventyr fick vi inte höra. Det fick vi tänka ut själva. När det var färdigt spelade och sjöng Caroline till vår text i olika musikstilar. Hon sjöng opera, vilket var lite fnissigt för barnen.

Hon gjorde också en rockvariant som alla dansvilliga fick dansa till. En rap fick vi också höra med en ganska motvillig rapröst.

Sedan var det dags för grupp 2. De var lika roliga att arbeta med och skapade, även de, ett fint avslut på Igors historia.

Tack och lov för lyckliga slut!

Efter lunch kom hela klassen in och fick skapa bilder utifrån de tankar och känslor de fick när de lyssnade till musikstycken som Caroline spelade för oss.

En uppgift som fångade alla.

Som avslutning fick varje barn, fyra åt gången, berätta kort om sin bild och sedan satte Caroline ny musik till bilderna utifrån barnens berättelser.

En prinsessa i ett slott, tre flickor som tränar inför en konsert, ett snöfall och en flicka (väldigt lik Caroline) som spelar piano.

Nu ska Caroline skriva musik utifrån de två dagar hon tillbringat på Solen. Vi ser spänt fram emot att höra resultaten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar