torsdag 18 april 2013

Soleninfo 130418

Hej i vårsolen!

Äntligen kan vi känna att våren är här och med det få hopp om att det blir en sommar även i år! Underbart!

Lilla Pricken-läxorna såg finfina ut i tisdags. Det märktes att ni läst vår förra info. Utvecklingssamtalen är nu genomförda och det har varit mycket trevligt att få sitta ner med varje barn tillsammans med er. Vi känner att vi haft mycket positivt att berätta samtidigt som barnen själva fått visa en del av allt de kan. De är fantastiskt duktiga, våra fina solar! Det som generellt framkom under samtalen var att det blir mer eller mindre konfliktfyllt hemma då det är dags för barnen att göra sin Lilla Pricken-läxa. Självklart känns detta lite tråkigt och som något vi måste försöka hjälpas åt att lösa. Som vi sagt förut är läsningen superviktig för våra barn. Läxan behöver tränas flera gånger och det ska flyta riktigt fint när de läser upp den i skolan på tisdagar. Det är stor skillnad på flytet om man tränat sin läsläxa 4-5 ggr eller bara 1 gång. Man ska inte trappa ner på träningen bara för att man "kan" läsa. Läsutvecklingen har många olika faser som t ex avkodning, flyt, förståelse, ökat ordförråd, läsa mellan raderna, olika budskap i texterna, läsa med intonation, koppla till egna erfarenheter, läsa olika texttyper mm mm. Vi rekommenderar att barnen tränar sin läsläxa minst 4 ggr/vecka för att deras läsutveckling ska gå framåt i den takt de behöver. Om ni känner att det blir problem hemma så vill vi att ni hör av er till oss, så ska vi lösa det tillsammans. 

På onsdagsmorgnar brukar vi i personalen försöka få till ett litet morgonmöte där vi går igenom barnen och om det är något särskilt vi behöver prata om kring dem. Det kan då hända att Boel, Carina och Johan är ute tillsammans med barnen till ca kl 8.30. Det innebär inte att barnens starttid har ändrats, utan alla barn ska vara på plats 8.20. Morgonmötet är inget som är permanent. 

På tisdag 23/4 är det Världsboksdagen. Den firar vi på Stanstorp med samling i gympasalen på eftermiddagen. Där blir det storsjung, köruppträde och högläsning (för 300 barn!).

Tisdagen 30/4, Valborg, har vi Danstemadag. Ettorna kommer  att dansa mellan kl 10-11 och få lära sig minst två nya danser. Första maj är vi lediga! 

Glöm inte boka in Solens redovisningskväll 29/5 kl 18.30. Då blir det uppträde och, om vädret tillåter, picknick i det gröna. 

Vi önskar er en riktigt skön helg!

Katharina och Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar