tisdag 11 februari 2014

Soleninfo 140211

Hej alla föräldrar!
På torsdag 18.30 är det FÖRÄLDRAMÖTE på Solen och vi ser fram emot att få träffa er alla igen. Kvällen kommer att bjuda på en hel del. Ni kommer att få insyn i både fritids- och skolaktiviteter genom bland annat film.
 
Vi kommer att prata en del om läsning. Resultaten i Sverige vad gäller barns läsutveckling är inte tillfredsställande. Därför ser vi pedagoger det som vår skyldighet att försöka jobba så effektivt som möjligt med detta. Vi behöver själva ta till oss av all ny forskning samt utifrån den hela tiden förbättra vår undervisning. Läsförståelsen är oerhört viktig för barns utveckling i alla ämnen. De måste kunna ta till sig och förstå det de läser. Det är inte självklart att ett barn har lika god läsförståelse i matematik som i historia. Det beror på vilka förkunskaper barnet har samt vilka erfarenheter och referensramar barnet har med sig. Vi kommer framöver att frossa i olika typer av texter och jobba med förståelsen av dessa, på flera olika sätt. Mer om detta på torsdag kväll!
 
Som ni kan läsa på bloggen, har alla barn fått redovisa sina läsläxor idag. Vi är tvåor nu och kraven ökar. Alla barn ska kunna svara på frågor med hel mening. Alla barn ska också kunna svara utförligt och kunna förklara varför. Istället för "David har gummistövlar för att han ska till skogen" kan de utveckla sitt svar till "David har gummistövlar för att han ska till skogen och där kan det vara blött. Han kan också behöva gummistövlar för att skydda sig mot ormar". Vi tränar för fullt i skolan men barnen behöver ert stöd när de gör sin hemläxa. Att kunna skriva så att andra kan läsa, är ett kunskapskrav i årskurs tre. Detta bör de allra flesta kunna redan nu. Självklart krävs det engagemang från barnen för att deras skolarbete ska bli noggrant gjort. Vi ställer det kravet på dem, men givetvis utifrån var och ens förmåga. Slarv är aldrig godkänt. Titta igenom era barns skrivläxor varje vecka. Det är när barnen engagerar sig och gör sitt bästa, som de utvecklas optimalt!
 
Vi hörde en fågel som kvittrade om att fikat på torsdag fixas av föräldragruppen. Trevligt tycker vi!
Varmt välkomna på torsdag önskar vi på Solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar