måndag 18 november 2013

Noas ark


Måndagmorgon och mysfaktorn är hög.

Det finns många sedelärande och magiska berättelser i Bibeln. Efter "Skapelsen" och "Adam och Eva" var det idag dags för "Noas ark". Barnen fick lyssna till berättelsen och som så ofta i sagor, handlade även denna berättelse om ont och gott. Barnen kom fram till att budskapet i berättelsen nog var att vi människor ska sträva efter det goda.

Som vanligt gick vi igenom vad som var syftet med dagens arbetspass. Vad är att återberätta? Det är när man kommer ihåg vad berättelsen handlar om och när man kan återge den antingen muntligt eller skriftligt.

Vad kan man ha som stöd när man ska återberätta? Eftersom vi pratade om just detta vid förra veckans Mysiga mofflan-pass var det någon som kom på att stödord var en bra idé.

Vi kom överens om några stödord som vi sedan satte upp på tavlan i kronologisk ordning. Utifrån dem började vi sedan jobba med vår skriftliga återberättelse.

Att jobba i par är väldigt fruktbart. Varje par hjälps åt att komma ihåg och att formulera mening för mening.

Båda skriver. Kommentarer som "Hur stavas det?", "Du glömde punkten." eller "Ska man ha stor bokstav i Gud?" duggar tätt. Lärande!

Ett färglatt och inbjudande arbetsblad.

Datorer framme.

En stunds funderande.

En god start...

...och en till.

Det är nog bäst att vi läser igenom vad vi skrivit.

Full koncentration.

Detta blir bra.

Punkt där va?!


Bra jobbat!
Be gärna era barn berätta om Noa och arken. De kan den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar