onsdag 6 november 2013

Soleninfo 131106

Hej alla föräldrar!
Alla barn har sin lilla matteläxa med sig hem i väskan idag. Denna vecka handlar det om att automatisera "tvillingar" och "nästan tvillingar" i både addition och subtraktion. Dessa tabeller är lite klurigare än de tidigare. Träna många gånger och be dem förklara hur man kan tänka när det gäller "nästan tvillingar". På fredag räknar vi på tid. Ni ska veta att er hemmaträning har gett goda resultat i skolan!
Lössdags! Det florerar löss på Solen. De har tydligen funnits här ett tag och går runt, runt. Kamma igenom ert barns kalufs med en luskam. Det är ett effektivt sätt att hitta lössen på. Gör det varje dag den närmaste tiden så vi slipper att lössen vandrar runt och runt. Alla måste hjälpas åt nu så att vi blir av med de små rackarna.
I morgon är det dags för utvecklingssamtal för grupp 2 och på tisdag för grupp 1. Ska vi tolka tystnaden från er föräldrar som att ni har full koll på läget? Vi hoppas det OCH att vi själva har det! Detta är ett helt nytt sätt att hålla utvecklingssamtal på, både för er och för oss. Vi tror på denna form och ser med spänning fram emot morgondagen. Även om ni har full koll, vill vi ändå påminna om en del saker inför samtalen. Ni fick hem en plastmapp med era barns skriftliga omdömen, äppleträd och sociala självvärdering, fredagen före lovet. Mappen ska ni ta med till samtalet. Era barn har tränat ihärdigt för att kunna hålla i sin del av samtalet. De är fullt medvetna om vad vi förväntar oss av dem. Det är att de ska ta sin uppgift på fullt allvar och följa den arbetsgång vi har bestämt. Inget trams och inget prat med andra som eventuellt befinner sig i klassrummet samtidigt. Ni föräldrar kanske behöver påminna om detta samt stötta dem med strukturen för samtalet. Arbetsschemat står klart och tydligt på tavlan. Vi vill sedan att ni skriver några rader på mailen, om hur det gick för ert barn att hålla sin del av samtalet.Var det något som var extra positivt eller negativt? Det är viktigt för oss att kunna utvärdera denna nya samtalsvariant.Till sist vill vi än en gång påminna om hur viktigt det är att ALLA kommer i tid till samtalet med oss lärare. Katharina kommer att sitta i "Ettan" och Anna i "Tvåan" (rummen i biblioteket mitt emot musiksalen). Kom gärna någon minut innan. Knacka på dörren när tiden är inne för ert samtal, så att vi själva inte råkar dra över tiden. Ni väljer själva om ert barn ska hålla sin del före eller efter samtalet med oss. Vi vill dock att ni som har sista tiden, kl 18.40, har haft stunden i klassrummet tillsammans med ert barn, innan ni kommer till oss, så att vi kan avsluta verksamheten kl 19.00. Varmt välkomna!
Ha en riktigt skön kväll i höstmörkret!
Anna och Katharina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar