torsdag 14 november 2013

Soleninfo 131114

Hej alla föräldrar!
Barnen har en ny mattetabell med hem i väskan även denna vecka. Tabellen är inskriven i deras mattehäfte och handlar om Tvillingarna upp till 20, både addition och subtraktion. Träna så mycket ni kan. På fredag räknar vi på tid.
På tisdag 19/11 är det Stanstorpsdag. Alla på Solen ska göra en utflykt till Sockerbruksparken. Utflykten kommer att kombineras med ett besök på brandstationen. Där ska vi få lära oss mer om brandskydd. Under tiden ena gruppen är på brandstationen, får andra gruppen olika uppdrag i parken. Det kan handla om allt från matematik till religion. Barnen ska ha matsäck med sig som räcker för hela dagen, eftersom vi inte äter lunch på skolan. Kläder efter väder! Varm dryck rekommenderas. Läsläxan redovisas nästa vecka på torsdagen istället för tisdagen på grund av utflykten. Vi ger inga nya läsläxor till veckan efter utan istället ska barnen träna att muntlig återberätta en berättelse med hjälp av stödord. Stödorden till berättelsen (Noas ark) kommer att ligga ute här på bloggen fr o m tisdag kväll 19/11.
Vi vet att ni redan skrivit in Solens redovisningskväll i era almanackor men vi vill ändå ge er en liten påminnelse. Torsdagen den 28/11 kl 18.30 är det dags. Varmt välkomna!
Vi önskar er en skön höstkväll!
Anna och Katharina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar